Wednesday, May 18, 2016

You'll always be in my prayer

Looking back to the past few weeks of April & May, idup super sibuk banget banget

Mostly karena one of my uncle from mom's side passed away earlier this May.
Cancer diagnosed since end of last year, so it's kind of expected but it's still 

sad. 
sad. 
sad.

Kata orang orang ya.. Hope for the best but prepare for the worst, tapi gimana caranya prepare for the worst if you don't know when the time will come ? 

At first cuma lump di lungs, dan after further check, it's... cancer, the rare one, the hardcore one, the-one-that-doc-said-no-cure-yet. 

True what one of my friend say, efeknya ngga cuma ke yang bersangkutan, tapi ke keluarga, physically, and emotionally. Nggak cuma ke istrinya aja, tapi ke keluarga besar, me included. Walopun emang gue nggak terlalu deket, memories pas gue kecil as the first keponakan jadi sering dipinjem om-tante, that's the first thing yang selalu sekelibatan di otak gue. 

He's not the easiest person to deal with, his stubbornness kadang bikin pengen gue jedotin pala ke tembok dan gigit gigit karpet. Tapi, still, he's still the uncle, and we're family, and I still respect him. 

Talked with the aunties back home, pas lagi di rumah duka, kayak mimpi, masih whatsapp-an lho sehari sebelumnya, mami masih ngingetin untuk minum air kelapa sebelom chemo session, dan malem sebelumnya gue juga lagi discuss sama mami siapa yang mau nemenin ke Penang le uncle buat check up bulan July abis semua sesi chemonya beres di Indonesia. 
Dan all the funeral arrangement! OMG, it's not an easy thing to arrange, it's our first. Karena biasanya le uncle-lah yang bantuin arrange kalo ada extended family yang ngga ada dan butuh dibantuin, it's his thing. As in, tinggal nyebut nama dia tar juga beres.. hehehe! 

You'll always be in our prayer, uu.
Oh btw, kita uda kirimin alat pancing ya! have fun up there! :)



No comments:

Post a Comment